Een kwestie van perspectief

Verandering begint vaak met spanning, wrijving of een conflict. Dit ontstaat als mensen zich aan elkaar ergeren, bijvoorbeeld vanwege een standpunt of door hun gedrag. De ander zegt of doet iets wat u ‘niet vindt kunnen’.

De oorzaak ligt vaak in onderliggende structuren of processen die niet meer op elkaar aansluiten. Samen open op zoek gaan naar de bron van de ergernis kan leiden tot antwoorden én een gezamenlijk nieuw perspectief.

Business mediation

In zakelijke omgevingen is business mediation vaak een goed hulpmiddel om samen in beweging te komen. Samen kijken we naar de aard van het conflict, het stadium, de omvang

en de hiërarchische verhoudingen. Doel is van daaruit het conflict bij te leggen en samen een nieuwe richting in te slaan.

Een nieuwe richting

Aanpak

Business mediation is individueel maatwerk. Ik ben een gecertificeerde business mediator en ik benader iedere situatie onafhankelijk, onbevooroordeeld en onbelemmerd. In mijn aanpak onderscheid ik vijf stappen.

Stap 1 INVENTARISEREN
We brengen samen het conflict in kaart. Wat is de situatie en wat is het probleem?

Stap 2 ANALYSEREN
We belichten alle onderwerpen. Wat zijn de standpunten en de achtergronden?

Stap 3 ONDERZOEKEN
We zoeken samen naar veranderopties. Wat zijn alternatieven voor de huidige situatie?

Stap 4 AFSPREKEN
We komen samen een (of meer) oplossing(en) overeen. Waarmee en hoe eindigt het conflict?

Stap 5 ONTWIKKELEN
We ontwikkelen structurele wijzigingen en voeren deze door. Hoe voorkomt u in de toekomst conflicten?

Effectief

Niet uitgaan van wetmatigheden maar van wat beweegt en belemmert. Dit blijkt een effectieve insteek bij conflictcoaching voor teams en individuen.

Nieuwsgierig? Mail of bel mij voor een kennismaking.

Change on the go® werkt

LANZ werkt voor zakelijke dienstverleners, retailers, wholesalebedrijven, franchiseondernemingen, onderwijsinstellingen, adviesbureaus, zorgorganisaties, farmaceutische bedrijven en producenten.

Resultaten bekijken?

change
on the go ® .Meet

Lanz Organisatie & Advies BV
Van Pallandtstraat 45
NL • 6814 GN Arnhem

+31 (0)6 2096 3032
alex@lanz.org
lanz.org | changeonthego.org
KvK Arnhem: 50588664
BTW: NL 8228 22623 B01

Proclaimer
LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

Arrow