Mentaal fit

Positief en effectief blijven, zelfs, of juist, als u onder druk staat. Het zelfsturende mentaal-fit programma helpt u binnen zes weken de basis te leggen. Zodat u een positieve impact kunt maken op performance, samenwerking en welzijn.

Leiderschap training
It is the long history of humankind
that those who learned to collaborate
and improvise most effectively have prevailed.

- Charles Darwin -

Positieve impact

Ervaar de positieve impact van het mentaal-fit programma op performance, samenwerking en welzijn. Zoals bijvoorbeeld Richard T., een teamleider van middelbare leeftijd van een dienstverlenende organisatie. Hij wist binnen zes weken meer rust en eigenaarschap in zijn team te creëren door het zelfsturende mentaal-fit programma te volgen. De eerste twee weken van het programma doorliep Richard T. vrijblijvend. Dit hielp hem te ervaren dat juist de regelmaat van korte dagelijkse oefeningen goed te combineren vielen met zijn drukke schema.

Zelfsturend programma

Het vertrekpunt van het mentaal-fit programma is een analyse van uw saboteurs. De saboteurs vertegenwoordigen gedragspatronen die bij iedereen anders zijn en die onze mentale fitheid beïnvloeden. In het geval van Richard T. zijn de Restless, de Pleaser en de Hyper-Rational dominant. Deze drie kunnen, samen met de zes anderen, het volgende effect hebben op performance, relatie en welzijn in zijn team:

Restless Voortdurend op zoek naar meer opwinding in de volgende activiteit of constante drukte.

Pleaser Acceptatie en genegenheid krijgen door anderen te helpen, te behagen, te redden of te vleien.

Hyper-Rational Gericht op de rationele verwerking van alles, inclusief relaties.

Controller Behoefte om de leiding te nemen en situaties en acties van mensen naar eigen hand te zetten.

Stickler Perfectionist en buitenproportionele behoefte aan orde en organisatie.

Hyper-Achiever Afhankelijk van constante prestaties en prestaties voor zelfrespect en zelfvalidatie.

Avoider Focussen op positieve en aangename, respectievelijk het vermijden van moeilijke en onaangename taken en conflicten.

Victim Emoties als een manier om aandacht en genegenheid te krijgen.

Hyper-Vigilant Angst voor alle gevaren en wat er mis zou kunnen gaan.

Na de analyse helpt een gepersonaliseerde app (Engelstalig) u bewust te worden van de invloed van de saboteurs op uw mentale fitheid. En bij te sturen waar nodig. De app hielp Richard T. in het geval van de Restless, rust of tevredenheid te vinden in zijn bestaande activiteiten, in plaats van continu nieuwe activiteiten aan de slingeren, met als resultaat meer rust in zijn team. Met betrekking tot de Pleaser, inzicht te krijgen in zijn eigen behoeften, hulpvragen te stellen, in plaats van acceptatie te zoeken door anderen te vleien, met als resultaat meer  eigenaarschap van de teamleden. Ten opzichte van de Hyper-Rational, ook ruimte durven geven aan de menselijke maat, en niet alles van een inhoudelijk rationele kant te benaderen, hetgeen resulteerde in betere en belastbarere relaties.

Het app-gestuurde programma is gebaseerd op onderzoek en al meer dan 500.000 deelnemers uit 50 landen, waaronder CEO’s, studenten, topatleten en verkoop-, operationele en technologische teams hebben hiermee hun leiderschap een krachtige impuls gegeven.

On the go

15 minuten per dag

Het programma hielp Richard T. binnen zes weken mental fitter te woren, met als resultaat meer grip op performance, samenwerking en welzijn in zijn team. Dit vereiste de volgende inzet van hem:

Dagelijkse oefening
15 minuten per dag app-oefeningen om mentale fitness te versterken. Deze oefeningen zijn hapklaar zodat ze in het drukke schema passen en op maat ingericht ob basis van de zelf-sabotage.

Wekelijkse focus
Wekelijkse video van een uur biedt diepgaande ervaringsgerichte verkenning van de focus van de week, en inspireert om gedurende de week te oefenen en voordelen eigen te maken.

Wekelijkse supervisie
Wekelijkse online supervisies van elk een uur, georganiseerd en gefaciliteerd door LANZ. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een kritieke succesfactor is voor het vestigen van blijvende nieuwe positieve gewoonten.

Meetbare vooruitgang
Motivatie door directe feedback van de app over uw mentale buffer om dagelijks te kunnen performen en ontwikkeling van uw mentale fitness.

Inspiratie
Dialoog met Loes Gunnewijk (voormalig topsporter en tegenwoordig bondscoach van het vrouwenteam van de KNWU, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) over de bijdrage van mentale fitness bij het bereiken van de sweet spot tussen prestatie, relatie en welzijn, individueel als ook in teamverband.

6 weken

Vóór
Persoonlijke kennismaking, link naar analyses van de saboteurs en voorbereiding op het ontwikkelingstraject.

Tijdens
Week_1 Verkennen van uw patronen.
Week_2-3 Onderscheppen van uw saboteurs.
Week_4-6 Opbouwen vermogen om elke dag op je best te presteren.

Na
Vrij gebruik van de app voor het verkennen van andere groeigebieden op zowel persoonlijk als ook zakelijk vlak.

Woensdag 3 januari 2024 ging cohorte 10 van staart. De eerstvolgende cohorte gaat Maandag 4 maart 2024 van start.

change-on-the-go-team
Om de wereld te bewegen,
moeten we eerst onszelf bewegen.

- Socrates -

Aan de slag

15 minuten per dag trainen om uw mentale fitness te versterken. Piece of cake zou u denken. Is het echter niet. En daarom zijn we ook zo vaak afgeleid van de dingen die er echt toe doen, hetgeen ten koste gaat van performance, relatie en welzijn. Gelukkig kan het mentaal-fit-programma u helpen nieuwe routines te ontwikkelen. Binnen zes weken.

– 12 maanden onbeperkte toegang tot de mentaal fitness app
– 6 weken intensief trainen met uw cohorte met maximaal 8 deelnemers
– 7 coaching sessies
– Online tutorials over performance, leiderschap, welzijn, relatie, conflictmanagement en emotionele intelligentie
– Dialoog met een gastspreker uit de topsport over mentale fitness
– Luisterboek ‘Positive Intelligence’

Boek hier uw afspraak om meer informatie over het programma te ontvangen, of neem contact op via het bijgaande formulier.

Het mentaal-fit programma is ook geschikt voor (internationale) managementteam-ontwikkeling en het virtuele onderdeel van het .lanz leiderschapstraining. Toch liever individueel aan de slag? Dan is gestructureerde reflectie wellicht een optie voor u.

Naast gedreven leidinggevende ook fanatieke wielrenner, die van fysieke uitdagingen, eten en goede gesprekken houdt, en zich naar zijn/haar eigen toppen wil laten begeleiden? Dan is de driedaagse fietstocht in de Alpen met genoeg hoogtemeters wellicht interessant voor u.

Contact opnemen

  coaching
  & training ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Privacybeleid
  Bij contactopname gebruikt LANZ uw gegevens slechts om uw verzoek te verwerken. Verder naar privacybeleid

  Arrow