Same same but different

Soms praat je met mensen uit een ander vakgebied en je hebt het gevoel dat hij hetzelfde doet, alleen net iets anders. Zoals Gezienus bijvoorbeeld. Gezienus van Lenny Advies B.V. is expert op het gebied van lean management en helpt bedrijven zich van onnodige ballast te ontdoen, zodat ze slank en rank de toekomst tegemoet kunnen. Minder verspilling, minder wachttijden, minder complexiteit. Dit lijkt ontzettend op hetgeen ik bewerkstellig in veranderingsprocessen: Licht reizen. Afscheid nemen van structuren die niet langer houvast geven maar belemmeren en ruimte en zekerheid creëren om samen te leren en ontwikkelen.

Hoe doet Gezienus dat? Door iedereen een stem te geven, vooral de werkvloer, want die heeft er uiteindelijk mee te maken. Weer een parallel met mijn vakgebied, maar ook met mijn ervaring. Mensen willen veranderen, maar niet veranderd worden. Door mensen te betrekken, gehoor te geven, willen begrijpen ontstaat beweging die eerder onmogelijk geacht werd. Gezienus zorgt vervolgens dat de mensen op de werkvloer feedback van boven krijgen, vooral management informatie, waardoor zij verbeteringen in eigenregie kunnen doorvoeren. Gezienus en ik hebben nooit anders meegemaakt. In beide gevallen zijn het structuren, processen en gedrag die vaak niet meer naadloos op elkaar opbouwen en onderhevig zijn aan een revisie. Terwijl Gezienus structuren moet opzetten waardoor de informatie weer terug naar de juiste plek komt, ondersteun ik processen waardoor de informatie boven op de juiste plek landt. Same same but different.

Eigenlijk appeltje eitje. Ons inzien zou elke organisatie dit moeten bewerkstelligen. Medewerkers die beter in hun kracht gezet worden en meer invloed kunnen uitoefenen op hun gebied. Leidinggevende die minder brandjes moeten blussen en vooral faciliteren.

@leidinggevenden: je hoeft niet bang te zijn voor je positie. Niet iedereen heeft de ambitie om leidinggevende te zijn. Wel heeft iedereen de behoefte om iets voor elkaar te krijgen.

Nieuwsgierig? Bel ons en we wat laten je zien hoeveel mogelijk is in korte tijd. Neem contact op met Gezienus via info@lennyadvies.nl of bel 06 2052 4412. Neem contact op mijn via alex@lanz.org of bel  06 06 2096 3032.

Twijfelaar? Overtuig jezelf van de resultaten.

coaching
& training ® .Meet

Lanz Organisatie & Advies BV
Van Pallandtstraat 45
NL • 6814 GN Arnhem

+31 (0)6 2096 3032
alex@lanz.org
lanz.org
KvK Arnhem: 50588664
BTW: NL 8228 22623 B01

Proclaimer
LANZ is responsible for the content of this website and does its utmost to display all information correctly and completely. Is something not correct or is something not working properly? Then let me know and send me an email. I would like to search together for a good solution.

Arrow