change
on the go ®

Teamwork

Bewegen in de beweging. Dit is niet altijd gemakkelijk. Wie echter niet of onvoldoende flexibel kan inspelen op elkaar en de omgeving, ervaart na verloop van tijd steeds meer

spanning: in zichzelf of met anderen. Er ontstaan misverstanden, teleurstelling en frustratie. Ontsnappen aan de situatie wordt steeds moeilijker.

Verbeteren

Gestructureerde reflectie over de bestaande zakelijke als ook persoonlijke situaties kan uw team helpen om situaties als deze te doorbreken. Als LANZ begeleid ik u hierbij. Ik laat u ervaren hoe effectief het is om uit te gaan van wat

beweegt en belemmert, en niet van wetmatigheden. Vaak zijn het kleine dingen die van groot belang zijn. Relatief kleine aanpassingen kunnen daardoor de samenwerking binnen uw team snel verbeteren.

Zelf doen

De meeste mensen willen best veranderen, maar niet veranderd wórden.Begrijpen waarom verandering noodzakelijk is en uit eigen beweging aanvullende kennis, een andere houding of nieuw gedrag verwerven, is veel prettiger en effectiever.

Hoe we dit bereiken? Door iedereen een stem te geven en te kijken naar ieders mogelijkheden om te schakelen en zelf zaken te bepalen. Ogenschijnlijk kleine aanpassingen leiden vervolgens vaak snel tot grote impact.

It is the long history of humankind
that those who learned to collaborate and improvise
most effectively have prevailed.

- Charles Darwin -

Team coaching in de praktijk

Aanleiding De eigenaar van een sterk groeiende software-ontwikkelaar wil meer rendement uit zijn bestaande resources halen.

 Aanpak Alle teamleden delen tijdens een 24-uur sessie hun waarnemingen op de team performance met elkaar. Doel is te beter van elkaar begrijpen wat beweegt en belemmert. En naar de mogelijkheden te kijken om samen te schakelen. Hiervoor maakt LANZ ook de patronen in het team inzichtelijk door middel van teamanalyse en case-simulatie. De deelnemers clusteren de kernthema’s en identificeren in een vervolgsessies concrete

maatregelen om, zowel individueel als ook in teamverband, naar een hoger niveau te groeien.

Resultaat Sensibilisatie voor operationele, tactische en strategische besluitvorming, en wat ervoor nodig is.  Meer begrip voor elkaar en  vertrouwen in de onderlinge relatie, waardoor de deelnemers scherper durven te zijn. Hierdoor zijn teamkeuzes doordachter en gegronder, waardoor met minder meer gedaan kan worden.

Netto tijdsbesteding klant 3 workshops.

Alex Lanz
Ik ben Alex.
Als LANZ help ik
mensen in organisaties
te bewegen zonder van
hun ankers te raken.

Contactformulier

  Change on the go® werkt

  LANZ begeleidt leidinggevenden en medewerkers van zakelijke dienstverleners, retailers, wholesalebedrijven, franchiseondernemingen, onderwijsinstellingen, adviesbureaus, bouw, zorgorganisaties, farmaceutische bedrijven en producenten.

  Resultaten bekijken?

   

  Team performance booster

  Of het nou om coaching, scholing, opleiding of feedback gaat, of om een project, training, workshop, discussie, meeting of een wandeling. Ik zoek graag samen de beste invulling.

  Meer weten? Mail of bel mij voor een kennismaking.

   

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Arrow