Leiderschap anno nu

Hoe creëert u draagvlak? Hoe overwint u weerstand? Hoe realiseert u een doorbraak? Hoe blijft u in verbinding? Of nog beter, hoe zorgt u dat medewerkers zelf initiatief nemen? Ad hoc op situaties kunnen inspelen zonder het doel uit het oog te verliezen.

Dit is de grote kunst bij het begeleiden van mensen in voortdurende verandering. Een leider die de principes van business coaching en mediation combineert, kan deze processen vaak effectief leiden en begeleiden.

Opleidingsprogramma

Change on the go® is een gecertificeerde opleiding. De leiderschap training bestaat uit negen modules waarin u verkent, leert en oefent met:

1. Creëren van commitment (3 dagen)
Contractvorming in menselijke processen: randvoorwaarden voor het omzetten van signalen voor verandering in interventies, ontwikkeling en groei.

2. Omgang met emoties (2 dagen)
Cognitief intuïtief te werk gaan: introductie systeemtheorie en emotionele intelligentie, coachen op emoties en cold-reading als katalysator voor veranderingsprocessen.

3. Kaderen van problemen (2 dagen)
Werken met hypothesen, veranderingsbereidheid in kaart brengen, overzicht interventiemogelijkheden en kiezen op basis van probleem, organisatie en cultuur.

4. Complexiteit beperken (2 dagen)
Abstract concreet maken: overzicht onderzoeksmethoden en vraagtechnieken, transfer naar en simulatie van eerste drie fasen zakelijke bemiddeling, introductie open space voor probleemstructurering in teams en groepen.

5. Ondersteuning van besluitvorming  (2 dagen)
Duurzaam onderhandelen: game theory, Harvard concept, transfer naar en simulatie van laatste twee stappen zakelijke bemiddeling, introductie deep democracy voor consensusvorming in teams en groepen.

6. Creativiteit faciliteren (2 dagen)
Overzicht  en toepassing creativiteitstechnieken, werken vanuit contexten en scenario’s, introductie design thinking en effectuation theory als kapstok voor toekomstgericht organiseren.

7. Zelfsturing bevorderen (2 dagen)
Introductie holocratie als organisatievorm voor zelfsturing, invloed en beperking van procesbegeleiders, digitale coaching in veranderingsprocessen.

8. Mensen leiden en begeleiden (2 dagen)
Overzicht leiderschapstheorieën, effectief leiden, scrum master als leidinggevende, analyse en reflectie persoonlijke leiderschapsstijl.

9. Bewegen in de beweging (3 dagen)
Review en retrospectief, ontwikkeling persoonlijk leiderschap en (business)model.

Tussentijdse intervisies en het werken met een door uzelf ingebrachte case zorgen dat u uw kennis meteen
in praktijk brengt.
Docenten met complementaire achtergronden en disciplines bevorderen de ontwikkeling van uw persoonlijke stijl.

Incompany leiderschap training kan op maat worden ingericht in lijn met learning & development-doelen van uw organisatie.

 

 

On the go

Iets voor u?

De leiderschap training change on the go® is bedoeld voor u als u uw change management en leiderschap vaardigheden wilt verbreden en verdiepen, uw effectiviteit wilt vergroten en nieuwsgierig bent naar nieuwe doelen, perspectieven en strategieën.

Bijgaand de data van de eerstvolgende opleiding:
1. Creëren van commitment 17 & 18 december 2020
2. Omgang met emoties 21 & 22 januari 2021
3. Kaderen van problemen 25 & 26 februari 2021
4. Complexiteit beperken 25 & 26 maart 2021
5. Besluitvorming ondersteunen 22 & 23 april 2021
6. Creativiteit faciliteren 20 & 21 mei 2021
7. Zelfsturing bevorderen 17 & 18 & 19 juni 2021
8. Mensen leiden en begeleiden 15 & 16 juli 2021
9. Bewegen in de beweging 15 & 16 september 2021

De locatie is Triple Z in Essen, Duitsland.

 

Change on the go® business coach & mediator is een gecertificeerde opleiding volgens de normen van de BMWA® (Duitse beroepsvereniging voor zakelijke mediation: Bundesverband Mediation in Wirtschaft und Arbeitswelt). De studielast bedraagt driehonderd uur en levert tien ECTS-punten op (European Credit Transfer and Accumulation System). De financiële investering bedraagt €4.975,00.

Onze opleiding geeft u de mogelijkheid om uw opleidingscheque of studiedagen te verzilveren. Betaling in twee delen is mogelijk.

Deelnemers die de opleiding succesvol afronden, kunnen zich met behulp van een aanvullende procedure ook certificeren als BMWA® business-coach-en-mediator.

Brochure downloaden.

Nu aanmelden

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Leadership
Service to others leads to greatness.

- Jim Rohn -

change
on the go ® .Afspreken

Lanz Organisatie & Advies BV
Van Pallandtstraat 45
NL • 6814 GN Arnhem

+31 (0)6 2096 3032
alex@lanz.org
lanz.org | changeonthego.org
KvK Arnhem: 50588664
BTW: NL 8228 22623 B01

Proclaimer
LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

Arrow