Samen excelleren 

Wereldwijd maken mensen in organisaties deel uit van een stelsel van drijfveren, doelen en omstandigheden, dat steeds verandert. Mensen in organisaties die ‘on the go’ met elkaar kunnen meebewegen, hebben samen grip op performance, relatie en welzijn.

Hoe bewegelijk bent u, uw team en uw organisatie?

Leiderschap training
It is the long history of humankind
that those who learned to collaborate
and improvise most effectively have prevailed.

- Charles Darwin -
Verder

Advanced Leadership Programme | A.L.P.

Leer anticiperen op uw saboteurs en krijg grip op performance, relatie en welzijn in uw team. Net als Richard T., teamleider van middelbare leeftijd van een dienstverlenende organisatie, gedurende het Advanced Leadership Programme | A.L.P.

 

App-gestuurd programma

Het vertrekpunt van het Advanced Leadership Programme | A.L.P. is een analyse van uw saboteurs. De saboteurs vertegenwoordigen gedragspatronen die bij een ieder een andere rangschikking hebben. In het geval van Richard T. zijn de Restless, de Pleaser en de Hyper-Rational dominant. Deze drie kunnen, samen met de zes anderen, het volgende effect hebben op performance, relatie en welzijn in zijn team:

Restless Voortdurend op zoek naar meer opwinding in de volgende activiteit of constante drukte.

Pleaser Acceptatie en genegenheid krijgen door anderen te helpen, te behagen, te redden of te vleien.

Hyper-Rational Gericht op de rationele verwerking van alles, inclusief relaties.

Controler Behoefte om de leiding te nemen en situaties en acties van mensen naar eigen hand te zetten.

Stickler Perfectionist en buitenproportionele behoefte aan orde en organisatie.

Hyper-Performer Afhankelijk van constante prestaties en prestaties voor zelfrespect en zelfvalidatie.

Avoider Focussen op positieve en aangename, respectievelijk het vermijden van moeilijke en onaangename taken en conflicten.

Victim Emoties als een manier om aandacht en genegenheid te krijgen.

Hyper-Vigilant Angst voor alle gevaren en wat er mis zou kunnen gaan.

Na de analyse helpt een gepersonaliseerde app (Engelstalig) u bewust te worden van de invloed van de saboteurs op uw gedrag. En bij te sturen waar nodig. De app hielp Richard T. in het geval van de Restless, rust of tevredenheid te vinden in zijn bestaande activiteiten, in plaats van continu nieuwe activiteiten aan de slingeren, met als consequentie aanhoudende onrust en beperkt eigenaarschap in zijn team. Met betrekking tot de Pleaser, inzicht te krijgen in zijn eigen behoeften, hulpvragen te stellen, in plaats van acceptatie te zoeken door anderen te vleien. Ten opzichte van de Hyper-Rational, ook ruimte durven geven aan de menselijke maat, en niet alles van een inhoudelijk rationele kant te benaderen.

Het app-gestuurde programma is gebaseerd op onderzoek en al meer dan 500.000 deelnemers uit 50 landen, waaronder CEO’s, studenten, topatleten en verkoop-, operationele en technologische teams hebben hiermee hun leiderschap een krachtige impuls gegeven.

On the go

Positieve impact

Het Advanced Leadership Program | A.L.P.  hielp Richard T. binnen zes weken zijn gedrag te kalibreren, met als resultaat meer grip op performance, relaties en welzijn in zijn team. Dit vereiste de volgende inzet van hem:

Dagelijkse oefening
15 minuten per dag app-oefeningen om bewustzijn op te bouwen. Deze oefeningen zijn hapklaar zodat ze in het drukke schema passen en op maat ingericht ob basis van de zelf-sabotage.

Wekelijkse focus
Wekelijkse video van een uur biedt diepgaande ervaringsgerichte verkenning van de focus van de week, en inspireert om gedurende de week te oefenen en voordelen eigen te maken.

Wekelijkse supervisie
Wekelijkse online supervisies van elk een uur, georganiseerd en gefaciliteerd door LANZ. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een kritieke succesfactor is voor het vestigen van blijvende nieuwe positieve gewoonten.

Meetbare vooruitgang
Motivatie door directe feedback over vooruitgang van de veerkracht.

 

Tijdlijn

Vóór
Persoonlijke kennismaking, link naar analyses van de saboteurs en voorbereiding op het ontwikkelingstraject.

Tijdens
Week_1 Verkennen van uw patronen.
Week_2-3 Onderscheppen van uw saboteurs.
Week_4-6 Kalibreren van uw gedrag.

Na
Vrij gebruik van de app voor het verkennen van andere groeigebieden.

Ook, zoals Richard T., kunnen anticiperen op uw saboteurs en grip hebben op performance, relatie en welzijn in uw team?

Maak dan hier vrijblijvend een afspraak voor een eerste kennismaking en introductie. Ontvang aansluitend de link naar de analyse van uw gedragspatronen en doorloop vrijblijvend de eerste drie weken van het programma. Beslis vervolgens of u het programma wilt doorzetten. Elke eerste maandag van de maand start er een nieuwe groep. De investering in het app begeleide leiderschapsprogramma inclusief zeven coaching sessies is EUR 1.350 per persoon.

Naast gedreven leidinggevende of professional ook nog fanatieke wielrenner? Dan is het aanvullende programma wellicht interessant voor u. Lees hiervoor de volgende paragraph ‘In beweging‘.

Dit virtuele programma is ook geschikt voor (internationale) managementteams, of als onderdeel van een incompany leiderschapstraining. Indien gewenst ook met een aanvullend programma zoals een driedaagse wandeltocht in de Alpen. Toch liever individueel aan de slag? Dan is gestructureerde reflectie wellicht een optie voor u.

In beweging

Als de benen beginnen te bewegen, beginnen de gedachten te stromen. Daarom organiseert LANZ voor de deelnemers van het Advanded Leadership Programme | A.L.P., aanvullend op het virtuele leiderschapsprogramma, een analoog vervolg met een driedaagse fietstocht in de Alpen.

Even afstand nemen. Ontspannen, verdere gezichtspunten verkennen en kaders herzien. Tijd maken voor elkaar en de nieuwverworven vaardigheden. Ruimte creëren om na afloop weer te fietsen met losse handen. Letterlijk 😉

Alex Lanz zal uw persoonlijke gids zijn en samen met maximaal acht deelnemers afzien naar de toppen rondom zijn geboortestad Brixen/Bressanone in Zuid-Tirol, Italië, oftewel  Würzjoch/Passo delle Erbe (zoals boven afgebeeld), Grödner Joch/Passo Gardena en Penser Joch/Passo di Pennes. Per dag gaat u een gemiddelde afstand van 9o kilometers met 2.000 hoogtemeters afleggen. Elke tour biedt variaties die rekening houden met persoonlijke behoeften en de dagelijkse conditie.

De additionele investering voor de begeleidde driedaagse fietstocht in de Alpen inclusief een prettige accommodatie voor vier nachten, goed verzorgde lunches op hoogte en diners bedraagt EUR 1.450. U reist met eigen vervoer, al dan niet met andere deelnemers van het programma. De eerstvolgende driedaagse fietstocht is van woensdag 4 september (aankomst) tot en met zondag 8 september 2024 (vertrek).

Verzekerd willen zijn van de juiste conditie alvorens u de Alpen trotseert? Maak dan gebruik van de optie om een fysieke inspanningstest te doen bij een sportarts met ervaring in het profwielrennen en ontvang een gepersonaliseerd trainingsprogramma.

Nu contact opnemen

  Leiderschap training

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Privacybeleid
  Bij contactopname gebruikt LANZ uw gegevens slechts om uw verzoek te verwerken. Verder naar privacybeleid

  Arrow