Op souplesse

Samen bewegen in de beweging. Door in te spelen op de onderwerpen die er daadwerkelijk toe doen. Door

 

constructief belemmeringen op alle niveaus op te heffen. Het vergroot de daadkracht van alle betrokkenen. 

Programma

Change on the go® leiderschapsontwikkeling is een speciale selectie van onderdelen van de gecertificeerde opleiding tot business coach & mediator, volgens ons het repertoire van de leider anno nu. Het programma bestaat uit drie modules waarin u verkent, leert en oefent met:

1. Hoe blijf ik in beweging? (1,5 dagen)
Leidinggevenden zijn en blijven de spil van een onderneming. In de eerste module onderzoeken we samen hoe ze draaien, in welke situaties ze kunnen verdraaien of te strak aandraaien. Daartoe houden wij persoonlijke leiderschapsstrategieën tegen het licht en spiegelen wij ze kritisch. Dialogen met externe gesprekspartners bieden diepgaande inzichten

en bevorderen het  proces van het ijken van het persoonlijke leiderschap kompas.

2. Hoe houd ik mijn team in beweging? (2 dagen)
Een team zonder leider is nog steeds een team. Maar wat is een leider zonder een team? Een kritische blik op leiderschap in het team – wanneer, waar en hoe in te grijpen – staat centraal in deze module. De deelnemers zullen worden gesensibiliseerd voor hun rol in het krachtenveld en experimenteren met beproefde interventies om samen in beweging te komen en te blijven. De module eindigt met een dialoog met een deskundige over “Leidinggeven in en door moeilijke tijden”.

 

On the go

3. Hoe zorg ik dat mijn organisatie altijd een stap voor blijft? (2 dagen)
Relingen creëren die richting geven en ruimte bieden voor exploratie. Daartoe analyseren de leidinggevenden de gemeenschappelijke bedrijfscultuur ter plaatse, stellen drijvende en de remmende krachten vast en lossen eventuele tegenstellingen op in een gestructureerde dialoog. Gesterkt door de ervaring van de open interactie, sluiten de leiders af door de strategische doelstellingen op elkaar af te stemmen en hoe zij elkaar kunnen kunnen steunen bij het bereiken daarvan.

 

Het change on the go® leiderschapsontwikkeling programma wordt afgestemd op de harde doelstellingen van uw organisatie. Om de mogelijkheden, maar ook beperkingen van leiderschap in het digitale tijdperk te ervaren, vindt de tweede module virtueel plaats. Gedurende het programma kommen elementen uit het door .LANZ uitgegeven boek over leiderschap aan te pas. Aan het einde van het programma ontvangt elke deelnemer een exemplaar ervan.

Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel mij.

Leiderschapsontwikkeling in de praktijk

Aanleiding
Een hard groeiende internationale organisatie wil het ruggengraat van hun leidinggevenden sterken doormiddel van een leiderschapsprogramma dat o.a. het volgende transfer faciliteert. Hoe breng je mensen in beweging?  Hoe creëer je een kader waarin mensen zelfinitiatief nemen, pro-actief en gemotiveerd zijn? Hoe hou je dit ecosysteem positief in stand? Hoe bouw je een high performance team? Welke rol neem je in als leider? Hoe hou je, ook als het zwaar is, de energie in het team? Hoe zorg je überhaupt dat de energie blijft stromen? Hoe manage je jezelf, en hoe manage je de ander? Hoe creëer je veiligheid in het team waardoor bestaande structuren continu doorbroken kunnen worden?

Aanpak
Het change on the go@ leiderschap programma van LANZ blijkt als geknipt voor deze doelstellingen.

In voorgesprekken met stakeholders uit de organisatie worden de aandachtspunten per module nogmaals afgestemd. Per module wordt vervolgens, in overleg met de opdrachtgever, een geschikte gastspreker uit de top-sport benaderd en een unieke locatie gekozen in centraal Europa.

Resultaat
Een op maat ingericht leiderschap programma dat rekening houdt met eenieders situatie en daardoor leerprestatie maximaliseert. Bovendien worden gedurende de drie modules  interactie en reflectie op zowel boven- als ook onderstroom belicht en doorleeft. Stille killers (lees ook gerelateerde blog Leiderschapstraining effectief na opruimen stille killers) worden on the go geadresseerd en opgelost, hetgeen het een leiderschapservaring maakt, die niet alleen een direkte link legt naar de praktijk, maar ook van de groep één team maakt.

Nu informeren

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Privacybeleid
  Bij contactopname gebruikt LANZ uw gegevens slechts om uw verzoek te verwerken. Verder naar privacybeleid

  Arrow