Samen in beweging

Hoe creëert u draagvlak? Hoe overwint u weerstand? Hoe realiseert u een doorbraak? Hoe blijft u in verbinding? Of nog beter, hoe zorgt u dat medewerkers zelf initiatief nemen? Ad hoc op situaties kunnen inspelen zonder het doel uit het oog te verliezen. Dit is een groeiende ‘kunst’ bij het begeleiden van mensen in voortdurende verandering.

Als LANZ reiken wij uw leidinggevenden concrete handvatten aan, aangevuld met onze ervaring en eigen opvatting over de essentie van leiding geven: mensen helpen gehoord en begrepen te worden door onderwerpen aan te snijden die de kern raken.

Programma

Change on the go® leiderschap is een speciale selectie van onderdelen van de gecertificeerde opleiding tot business coach & mediator, volgens ons het repertoire van een leider anno nu. Het programma bestaat uit drie modules waarin u verkent, leert en oefent met:

1. Hoe blijf ik in beweging? (1,5 dagen)
Deelnemers gaan samen op onderzoek uit naar hun leiderschapsrol en hoe ze deze nog beter kunnen inzetten om zichzelf, hun team en de organisatie vooruit te helpen. Deelnemers identificeren ook hun huidige strategie om hun doelen te bereiken, schetsen een toekomstbeeld van zichzelf en reflecteren samen kritisch over de wel of niet effectiviteit van hun huidig gedrag om de toekomstige doelen te bereiken. Deelnemers leren waarnemen en het delen ervan, en wat het effect ervan is op zichzelf en de groep. Deze sessie eindigt met een dialoog met een

externe gesprekspartner over hoe ik als leider gemotiveerd, betrokken en aangehaakt blijf, ook, of vooral in onzekere tijden.

2. Hoe houd ik mijn mensen individueel of in teamverband in beweging? (2 dagen)
Deelnemers maken een analyse van het team dat zij direct aansturen en identificeren bevorderende en belemmerende patronen in teamverband, en wat hun rol daarin is. Vervolgens ervaren deelnemers hoe zij mensen individueel en in teamverband in beweging kunnen krijgen, en daardoor beschikbare talenten beter inzetten. Hiervoor krijgen deelnemers concrete ‘leading by asking’ handvatten en technieken aangereikt en passen deze direkt toe. Deze sessie eindigt met een expert-dialoog over hoe je als team een gezamenlijk doel effectief en duurzaam kunt bereiken.

 

On the go

3. Hoe zorg ik dat mijn organisatie altijd een stap voor blijft? (2 dagen)
Deze sessie wordt afgetrapt met individuele beschouwingen van trends en opkomende markten en hoe een ieder daarin inspeelt. Aansluitend selecteert de groep een thema, waarmee de deelnemers vervolgens aan de slag gaan. Vervolgens vormen zij complementaire teams en worden gestructureerd van idee naar implementatie begeleid. De deelnemers vergroten in hoog tempo hun inzichten hoe zij snel draagvlak en randvoorwaarden voor voortdurende veranderingen kunnen creëren.

 

 

Tussentijdse dialogen met stakeholders en reflectie op door  uzelf ingebrachte case zorgen dat u uw rol als leider verstevigt en uw leiderschapsreikwijdte verbreed. Docenten met complementaire achtergronden en disciplines bevorderen de ontwikkeling van uw persoonlijke stijl.

Het leiderschapsprogramma kan op maat worden ingericht,
in lijn met learning & development-doelen van uw organisatie.

Meer weten? Neem contact op via het onderstaande formulier of bel mij.

Nu informeren

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Arrow