Performance

Goed op elkaar én op de omgeving kunnen inspelen is een cruciale vaardigheid om effectief samen te werken. Gebeurt dat niet, of onvoldoende, kunnen spanning, verwarring en weerstand toenemen. Prestaties, kwaliteit en werksfeer komen onder druk te staan.

LANZ coacht en traint teams bij het ontwikkelen of waarborgen van deze vaardigheid. Vaak zijn het kleine dingen die van groot belang zijn. Relatief kleine aanpassingen kunnen zich daardoor al snel vertalen naar resultaat.

On the go

Effectief

Hoe blijft uw team scherp, gemotiveerd en betrokken? Door zich de principes van emotionele intelligentie eigen te maken in teamverband. Het blijkt een beproefde aanpak, die LANZ u helpt te integreren in het werkveld:

1. Zien Wat zijn de harde en zachte factoren die invloed hebben op de huidige situatie? Kritische kijk op de status quo met als resultaat een systeemanalyse.

2. Beïnvloeden Hoe kunnen we de status-quo doorbreken? Onderzoek naar ieders mogelijkheden om te schakelen en zelf zaken te bepalen. U komt in beweging.

3. Versterken Hoe kunnen we de beweging vasthouden? Coaching en training op hard en soft skills om ‘on the go’ mee te kunnen bewegen en grip te houden op prestatie, kwaliteit en werksfeer.

Meer ervaren? Lees dan de volgende studie over uitdagingen en kansen in teamverband en/of neem met mij contact op via het onderstaande formulier of mail of bel mij.

Team performance in de praktijk

Aanleiding
Een team van een snelgroeiende onderneming die producten met voor de mens gevaarlijke ingrediënten met een zeer beperkt houdbaarheidsdatum produceert, kampt met leverbetrouwbaarheid.

Aanpak
LANZ besluit om human factors als kapstok te gebruiken om, wellicht, tot verruimende inzichten te komen. In een eerste sessie worden bevorderende en belemmerende patronen in het TOP (Technologie, Organisatie, Persoon)-krachtenveld verkend. Een gastspreker op het gebied van calamiteitenmanagement biedt aan om zijn kennis en ervaring te delen. Het resultaat van de eerste sessie is dat zowel een verdere standaardisering als een gedragsconformering noodzakelijk zijn om de leverbetrouwbaarheid te verhogen, vooral als technische verbeteringen even niet mogelijk zijn.

 

In een tweede sessie worden de gemaakte afspraken tegen het licht gehouden. Wat loopt? Wat moet bijgestuurd worden? Standaardisering van de ploegsamenstelling blijkt direct vruchten af te werken. Bij productieafwijkingen weet de ploeg de rust te bewaren. Nabootsing van groepsdynamische processen legt vervolgens nog een keer laagdrempelig bloot waar nog meer focus op gelegd moet worden.

Resultaat 
Vele kleine stappen hebben uiteindelijk ervoor gezorgd dat het absolute aantal incidenten constant is gebleven. Onder controle of zelfs verbetering? Allebei, als je het afzet tegen de tussentijdse omzetgroei van 30%. De invloed van de mens bleek weer eens verrijkender te zijn geweest, dan we vaak denken.

Netto tijdbesteding klant 
2 workshops.

Meer uit je team willen halen? Neem contact op!

  Change management

  Samen performen betekent samen continu op zoek gaan naar een nieuw evenwicht.

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Privacybeleid
  Bij contactopname gebruikt LANZ uw gegevens slechts om uw verzoek te verwerken. Verder naar privacybeleid

  Arrow