change
on the go ®

Zelf doen

De meeste mensen willen best veranderen, maar niet veranderd wórden. Begrijpen waarom verandering noodzakelijk is en uit eigen beweging extra kennis, een andere houding of nieuw gedrag verwerven, is veel prettiger en effectiever. LANZ is erop gericht om iedereen eigenaar van zijn of haar eigen veranderproces te maken.

Change management in drie stappen

Change management is in essentie heel eenvoudig te organiseren als mensen op elkaar inspelen. LANZ kijkt alle factoren die het gezamenlijke krachtenveld beïnvloeden. En naar ieders mogelijkheden om te schakelen en zelf zaken te bepalen. Ogenschijnlijk kleine aanpassingen leiden vervolgens vaak snel tot grote impact.

Change management support curve
 1. Stap 1
 2. Stap 2
 3. Stap 3

Tijd en ruimte

Change Management in de praktijk

Aanleiding
Het bedrijf beheerst de productie door onder andere op efficiency te sturen. Ondanks continue aandacht en ingrepen slaagt het er niet in die te vergroten. De productie presteert hierdoor ondermaats waardoor men ook niet goed kan voldoen aan de vraag van de markt.

Aanpak
LANZ start met individuele interviews van de directieleden om te inventariseren wat volgens hen efficiencyvergroting, betere besturing en meer grip in de weg staat. LANZ toetst deze onderwerpen in een gezamenlijke sessie met het management en de commerciële lijn en helpt hen een gemeenschappelijke visie te ontwikkelen. Directie, management en commerciële lijn presenteren hun analyse en ideeën daarna in een gezamenlijke workshop aan de voormannen en teamleiders uit de fabriek. Daarna vertrekken ze. De operationele mensen geven vervolgens hun zienswijze en ontwikkelen vanuit hun eigen perspectief verbetervoorstellen.

LANZ helpt deze te uit te werken in concrete maatregelen en een planning. De voormannen en teamleiders presenteren hun voorstellen daarna aan de directie, management en commerciële lijn die op een later moment onderbouwde keuzes uit de plannen maken. Voor de uitvoering van de verbetermaatregelen kiest de producent voor samenwerking met een specialist in industrial engineering.

Resultaat
De efficiency van de productie stijgt met 30%. De doorbraak ontstaat door alle niveaus in de onderneming te betrekken en na te gaan welke zaken efficiencyverbetering belemmeren en ideeën en inzichten transparant, veilig en gestructureerd uit te wisselen.

Netto tijdsbesteding: 3 interviews, 1 voorbespreking, 1 workshop.

Naar verdere resultaten met change on the go® change management

Samen bewegen

In de BOFfertjesfabriek™ doen ze het al. Door uit te gaan wat hem of haar beweegt en belemmert, en niet alleen

van wetmatigheden.  Benieuwd wat het oplevert? Verder naar het boek.

Neem contact op

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Arrow