Bewegen in de beweging

Wie zit er aan het stuur in een voortdurende veranderende wereld? De klant? De medewerker? De technologie? Of toch de leidinggevende?

Wereldwijd maken mensen in organisaties deel uit van

een stelsels van drijfveren, doelen en omstandigheden, dat steeds verandert. Leiders die ‘on the go’ kunnen meebewegen, houden altijd grip.

Hoe beweeglijk bent u zelf, uw team of uw organisatie?

Leiderschap training

Voor wie?

De change on the go® leiderschapstraining is aantrekkelijk voor leidinggevenden en procesadviseurs die voor zichzelf en anderen steeds weer een nieuw evenwicht moeten organiseren. En in een agile wereld mensen in organisaties effectief willen helpen met veranderingen, conflicten en hun performance.

Tijdens de leiderschapstrainingen reiken wij u concrete handvatten aan. Aangevuld met onze ervaring en eigen visie op de essentie van leidinggeven: mensen helpen gehoord en begrepen te worden. En leren inspelen op wat mensen beweegt en belemmert, en wat ze belangrijk vinden. Harde en zachte factoren. Grote en kleine dingen.

Programma

Hoe blijf ik in balans? Hoe help ik de ander?  Hoe blijven we samen in beweging? Dit zijn de drie hoofdonderwerpen van de leiderschapstraining die in deze volgorde op elkaar opbouwen in drie tweedaagse modules. Omdat er in de topsport voortdurend nieuwe realiteiten met bestaande verbonden worden, gaan we tijdens elke module ervaringen ophalen bij teamcoaches uit de topsport.

Module 1_Ik
Ieder leider is en blijft de spil van zijn eigen context. Hoe hij draait, en in welke situaties hij kan verdraaien of te strak aandraait onderzoeken we samen in de eerste module. Daartoe houden wij persoonlijke leiderschapsstrategieën tegen het licht en reflecteren wij ze kritisch. Wat werkt? Wat niet? Hoe kan ik meer op souplesse aansturen? Wat zou dan de impact op mijn omgeving zijn? Een dialoog met Gerard Kemkers (voormalig hoofdcoach van schaatsploeg TVM met onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst, en tegenwoordig directeur van TalentNED) over impact maken als leider biedt ervaringsgerichte inzichten over persoonlijk leiderschap.

Module 2_De ander
Negeren? Reageren? Ontspannen? Grenzen stellen? Ruimte geven? Hoe reageer je primair? Hoe secundair? Hoe stuur je onder druk? En hoe op souplesse? Uitstapje naar groepsdynamica en reflectie van eigen rol aan de hand van een leiderschapsstijlanalyse en verborgen drijfveren. U verzamelt ook kennis en inzichten in emotionele intelligentie en doet eerste ervaringen op met het effect van coachen van én op emoties.

Het een en ander om mensen individueel in beweging te krijgen en eigenaarschap te bevorderen. Een dialoog met Loes Gunnewijk (voormalig topsporter en tegenwoordig bondscoach van het vrouwenteam van de KNWU, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, met onder andere Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Marianne Vos, Demi Vollering) over hoe je van elkaars concurrenten één team maakt geeft extra impulsen.

Module 3_Wij
Een team zonder leider is nog steeds een team. Maar wat is een leider zonder een team? Een kritische blik op leiderschap in het team – wanneer, waar en hoe in te grijpen – staat centraal in deze module. De deelnemers zullen worden gesensibiliseerd voor hun rol in het krachtenveld wenselijk, haalbaar en rendabel en experimenteren met beproefde interventies om samen in beweging te blijven. Interactieve module met een dialoog met Maurits Hendriks (voormalig Chef de Mission van Team NL en tegenwoordig bestuurslid van AFC Ajax) over hoe je aan een team bouwt dat ervoor gaat.

De change on the go® leiderschapstraining is een selectie uit de in Duitsland bij het BMWA® (Federale Vereniging voor Bemiddeling in Bedrijf en Arbeid) gecertificeerde Change on the go® opleiding tot Business Coach en Mediator en wordt op maat afgestemd op de specifieke doeleinden van uw organisatie.

 

On the go

Door wie?

De change on the go® leiderschapstraining wordt verzorgd door Alex Lanz en Jan Erik Fokke ondersteund door teamchoaches, mét een vrije geest.

 

Onze praktijk wijst uit dat onbevangen en sensitief kunnen werken met mensen tot de beste resultaten leidt: niet alleen snel, maar ook blijvend.

Contact opnemen

  Leiderschap training
  It is the long history of humankind
  that those who learned to collaborate
  and improvise most effectively have prevailed.

  - Charles Darwin -

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Privacybeleid
  Bij contactopname gebruikt LANZ uw gegevens slechts om uw verzoek te verwerken. Verder naar privacybeleid

  Arrow