Grip

Wereldwijd maken mensen in organisaties deel uit van een systeem van drijfveren, doelen en omstandigheden, dat steeds verandert. Mensen in organisaties die ‘on the go’ kunnen meebewegen, hebben grip op performance, samenwerking en welzijn in hun team.

Hoe houd u, uw team of uw organisatie grip op prestatie, relatie en welzijn?

Leiderschap training
It is the long history of humankind
that those who learned to collaborate
and improvise most effectively have prevailed.

- Charles Darwin -

Programma

De change on the go® leiderschapstraining is een selectie uit de in Duitsland bij het BMWA® (Federale Vereniging voor Bemiddeling in Bedrijf en Arbeid) gecertificeerde Change on the go® opleiding tot Business Coach en Mediator en wordt op maat afgestemd op de specifieke doeleinden van uw organisatie.

Het programma bestaat uit drie modules waarin u uzelf en uw interactie-, interventie en gespreksrecepten tegen het licht houdt en, waar nodig, aanpast en aanvult. Het analoge programma van de leiderschapstraining wordt ondersteunt door een mentaal-fit programma, zodat u ook in situaties, waar u onder druk staat, een positieve impact kunt maken op performance, samenwerking en welzijn.

Module 1_Hoe blijf ik in beweging?
Ieder leider is en blijft de spil van zijn eigen context. Hoe hij draait, en in welke situaties hij kan verdraaien of te strak aandraait onderzoeken we samen in de eerste module. Daartoe houden wij persoonlijke gesprekstechnieken en leiderschapsstrategieën tegen het licht en reflecteren wij ze kritisch in teamverband. Wat werkt? Wat niet? Wat maakt impact op mij en de ander? Hoe kan ik meer op souplesse aansturen? Resultaten uit en eerste ervaringen met het mentale fitness programma leveren aanvullende inzichten op uw gedragspatronen. Een dialoog met bijvoorbeeld Gerard Kemkers (voormalig hoofdcoach van schaatsploeg TVM met onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst, en tegenwoordig directeur van TalentNED) over impact maken als leider zou aanvullende ervaringsgerichte inzichten over persoonlijk leiderschap kunnen bieden.

Module 2_Hoe blijft mijn team in beweging?
Negeren? Reageren? Ontspannen? Grenzen stellen? Ruimte geven? Hoe reageer je primair? Hoe secundair? Hoe stuur je onder druk?  Uitstapje naar groepsdynamica en reflectie van je eigen rol aan de hand van een leiderschapsstijlanalyse en verborgen drijfveren, resulterend uit de analyse van uw saboteurs. U verzamelt ook kennis en inzichten in emotionele intelligentie en krijgt concrete handvatten voor coachen van medewerkers. Het een en ander om mensen individueel in beweging te krijgen en eigenaarschap te bevorderen. Een dialoog met bijvoorbeeld Loes Gunnewijk (voormalig topsporter en tegenwoordig bondscoach van het vrouwenteam van de KNWU, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, met onder andere Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Marianne Vos, Demi Vollering)  over hoe je van elkaars concurrenten één team maakt zou extra impulsen kunnen geven.

Module 3_Hoe creëer ik commitment en eigenaarschap in mijn team?
Een team zonder leider is nog steeds een team. Maar wat is een leider zonder een team? Een kritische blik op leiderschap in het team – wanneer, waar en hoe in te grijpen – staat centraal in deze module. De deelnemers zullen worden gesensibiliseerd voor hun rol in het krachtenveld performance, relatie en welzijn en experimenteren met beproefde interventies om commitment en eigenaarschap in teamverband te creëren als je onder druk staat. Interactieve module met een dialoog met bijvoorbeeld Maurits Hendriks (voormalig Chef de Mission van Team NL en tegenwoordig bestuurslid van AFC Ajax) over hoe je aan een team bouwt dat ervoor gaat.

 

On the go

Door wie?

De change on the go® leiderschapstraining wordt verzorgd door Alex Lanz en Jan Erik Fokke ondersteund door teamchoaches en gastsprekers, mét een vrije geest. Onze praktijk wijst uit dat onbevangen en sensitief kunnen werken met mensen tot de beste resultaten leidt: niet alleen snel, maar ook blijvend.

 

Contact opnemen

  Leiderschap training
  It is the long history of humankind
  that those who learned to collaborate
  and improvise most effectively have prevailed.

  - Charles Darwin -

  coaching
  & training ® .Meet

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is responsible for the content of this website and does its utmost to display all information correctly and completely. Is something not correct or is something not working properly? Then let me know and send me an email. I would like to search together for a good solution.

  Arrow