We leven steeds meer in een wereld van data en analyse. Maar in hoeverre geeft dit ons werkelijk controle over onze keuzes en hoe ons leven er uitziet? .LANZ gaat verhaal ophalen.

Episode 4 -Winnen

Winnen, of de beste willen zijn, is een belangrijke drijfveer. Op school, op het werk en in het bedrijfsleven speelt winst of verlies een belangrijke rol. Maar nergens is het zo allesbepalend als in de topsport. Daarom spreken we in deze aflevering van De Boffertjesfabriek met Maurits Hendriks, een van de meest succesvolle topcoaches van ons land. We vragen hem welke betekenis winnen voor hem heeft. Winnen blijkt in de loop der jaren een andere betekenis voor hem gekregen te hebben. En verliezen is voor hem misschien nog wel belangrijker!

Rechtstreeks in dialoog gaan met Maurits Hendriks en andere teamcoaches uit de topsport? Meld je dan aan voor de leiderschapstraining De leider als sociale architect – tussen wenselijk, haalbaar en rendabel.

Respondent Maurits Hendriks
Interviewers Alex Lanz en Ruud Hendrikx
Abonneer op .Apple Podcasts  .Spotify

 

Episode 3 - Een goed gesprek

Een goed gesprek kan heel waardevol zijn. Het kan je dichter bij de ander brengen, of het nu je partner, je collega of je baas is, het kan problemen oplossen, angst wegnemen, een conflict uit de weg ruimen of gewoon het wederzijds begrip voor elkaar verdiepen.

Maar het is vaak niet zo gemakkelijk om een goed gesprek te beginnen. Vaak houdt de angst om de relatie te beschadigen, de ander te kwetsen of door hem/haar afgewezen te worden ons tegen. Organisatieadviseur en auteur Alex Lanz vertelt in een goed gesprek met Ruud Hendrikx wat er komt kijken bij het voeren van een goed gesprek, aan de hand van een lastig maar uiteindelijk grensverleggend gesprek dat hij ooit voerde met zijn vader.

Respondent Alex Lanz
Interviewer Ruud Hendrikx
Abonneer op .Apple Podcasts  .Spotify

 

Episode 2 - Doen wie je bent

In de tweede aflevering van de Boffertjesfabriek-podcast vertelt Jan Erik Fokke (designer, ondernemer, docent en zelfverklaard idealist) over zijn leven, de keuzes die hij gemaakt heeft en de lessen die hij heeft geleerd over wat hem beweegt en belemmert.

Respondent Jan Erik Fokke
Interviewer Ruud Hendrikx
Abonneer op .Apple Podcasts  .Spotify

 

Episode 1 - De Boffertjesfabriek

Drie jongens van 11 jaar beginnen een bedrijf. Hun vader Alex Lanz ziet het gebeuren en reflecteert erop: wat kunnen we leren van De Boffertjesfabriek?

Respondenten Max, Daniël, Juliaan en Alex
Interviewer Ruud Hendrikx
Abonneer op .Apple Podcasts  .Spotify

 

Boffertjesfabriek
Uitgaan van wat je beweegt en belemmert.
In de BOFfertjesfabriek™ doen ze het al.
Benieuwd? Verder

coaching
& training ® .Meet

Lanz Organisatie & Advies BV
Van Pallandtstraat 45
NL • 6814 GN Arnhem

+31 (0)6 2096 3032
alex@lanz.org
lanz.org
KvK Arnhem: 50588664
BTW: NL 8228 22623 B01

Proclaimer
LANZ is responsible for the content of this website and does its utmost to display all information correctly and completely. Is something not correct or is something not working properly? Then let me know and send me an email. I would like to search together for a good solution.

Arrow