Alex Lanz is

  • in 1975 geboren in Italië
  • gespecialiseerd in het opstarten en stroomlijnen van veranderingsprocessen
  • getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Arnhem

Achtergrond
Ik heb econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Bologna (Italië). Na mijn studie ben ik gaan werken bij PwC in Duitsland waar ik ondernemingen begeleidde bij het optimaliseren van hun processen en het reduceren van risico’s. Vóór LANZ was ik verantwoordelijk voor de interne organisatie van The Explorer Compagnie, een in Nederland gevestigde, internationaal gerichte handelsorganisatie en was ik actief betrokken bij business development projecten. In 2007 heb ik LANZ opgericht van waaruit ik in meerdere Europese landen actief ben.

Essentie
LANZ’ kern is mensen helpen gehoord en begrepen te worden door onderwerpen aan te snijden die de essentie raken. Ik heb postuniversitaire studies gedaan op het gebied van conflictmanagement, change management en systemdesign en ik ben partner van de Medius GmbH in Münster. Ik spreek Duits, Nederlands, Italiaans en Engels.

Mensen bewegen
Kunnen bewegen zonder van uw ankers te raken, is een groeiende ‘kunst’ in onze

steeds sneller veranderende wereld. En niet altijd gemakkelijk. LANZ helpt mensen effectief om te gaan met veranderingen binnen of buiten henzelf en/of beter te presteren. Snel en concreet, met behulp van bewezen methoden en technieken zoals change management, business mediation, systeemdesign en teamontwikkeling. Aangevuld met mijn ervaring en eigen opvatting over de essentie van veranderen: uitgaan van wat mensen beweegt, belemmert en belangrijk vinden. Grote én kleine dingen.

Werkwijze
LANZ geeft de voorkeur aan kortdurende trajecten en stelt zich neutraal en transparant op. Ik ga doelgericht te werk met aandacht en respect voor alle betrokkenen. De aard van het vraagstuk en de mogelijkheden van de betrokkenen bepalen vervolgens wat er precies gebeurt. Bij alles wat ik doe, ben ik erop gericht mijn begeleiding zo ‘licht’ mogelijk te maken en betrokkenen zo snel mogelijk (hun eigen) zekerheid, harmonie en autonomie te laten creëren, heroveren of vergroten.

Samenwerken
LANZ coöpereert met de volgende netwerken in Duitsland en Nederland.

Kennismaken? Mail of bel mij.

change
on the go ® .Meet

Lanz Organisatie & Advies BV
Van Pallandtstraat 45
NL • 6814 GN Arnhem

+31 (0)6 2096 3032
alex@lanz.org
lanz.org | changeonthego.org
KvK Arnhem: 50588664
BTW: NL 8228 22623 B01

Proclaimer
LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

Arrow