Cadeauverpakking

De Boffertjesfabriek vertelt het kerstverhaal

Dit jaar is het mij voor de een of andere reden gelukt, om volop te genieten van de periode voor Kerst. Het heeft zeker te doen met heft feit dat mijn kinderen steeds groter worden en ik weer meer ruimte en tijd heb voor mijzelf. Het heeft echter ook te doen met mijn voornemen om mijn activiteiten te beperken tot een minimum, zodat ik voldoende tijd heb voor contemplatie of, zoals in dit geval, observaties. Ik blijf daarvan genieten. Vooral omdat ik observaties altijd als springplank gebruik om op mijzelf te reflecteren. Wat doet iets met mij? Hoe zou ik in deze situaties handelen? In dit specifieke geval was het echter de zoveelste constatering, dat we elkaar meer beïnvloeden dan ons lief is.

Afgelopen zaterdag was ik met mijn vrouw in een winkel voor keukengerei. Terwijl zij in de rij stond om af te rekenen, deed ik nog een rondje door de winkel. Als ik terugkwam zag ik dat mijn vrouw zich van cadeauverpakking op weg naar de kassa heeft laten verleiden. De klant achter haar blijkbaar ook. Allebeide dezelfde cadeauverpakking. Ik deel mijn vrouw mee dat ik dat cadeaupapier niet mooi vind. Zij kan zich daarin vinden. Ze was net van plan geweest het weer terug te leggen. Zo gezegd, zo gedaan. Twee tellen later legt de klant achter haar ook het cadeaupapier weer terug in de mand. Zo zie je maar, we oefenen allemaal invloed uit op elkaar. De ene meer dan de ander.

De vraag die ik traditiegetrouw achteraan zou willen gooien is ‘welke invloed zou jij uit willen oefenen’? Of hoe kun je altijd en overall een positieve invloed uitoefenen? Voor deze ene keer spaar ik jullie 🙂

Geniet van de feestdagen en van de tijd die je mag delen met wie dan ook.

PS: Nog een kerstverhaal lezen? Lees dan mijn kerstverhaal van vorig jaar over mijn ervaring in een opvangtehuis met kerstavond. Verder

coaching
& training ® .Meet

Lanz Organisatie & Advies BV
Van Pallandtstraat 45
NL • 6814 GN Arnhem

+31 (0)6 2096 3032
alex@lanz.org
lanz.org
KvK Arnhem: 50588664
BTW: NL 8228 22623 B01

Proclaimer
LANZ is responsible for the content of this website and does its utmost to display all information correctly and completely. Is something not correct or is something not working properly? Then let me know and send me an email. I would like to search together for a good solution.

Arrow