Plato’s filosofie kan helpen bij verbetering van de relatie

Plato's filosofie

In een wereld die razendsnel verandert en waarin regels en structuren niet meer met elkaar in de pas lopen, kan filosofie het ontstane vacuüm wellicht opvullen. Veel ideeën en reflecties van grote denkers uit het verleden zijn nog steeds actueel en toepasbaar. Met enige regelmaat maak ik een uitstapje naar gedachtegangen en denkmodellen die een oriëntatie kunnen bieden bij verandering. Deze keer sta ik stil bij Plato’s kijk op relaties.

Wees wijzer in relaties
Een van Plato’s (400 v. Chr.) standpunten is dat een relatie een poging is van twee personen om samen beter te worden. De een helpt de ander en vice versa. Dat betekent dat we ons alleen door middel van interactie kunnen ontwikkelen. De ander biedt ons ontbrekende stukjes in onze eigen evolutie. Volgens Plato ontmoeten we in ons leven mensen die ons helpen een volgende stap te zetten. We zouden daarom minder trots en strijdvaardig in onze relaties moeten staan. Accepteren dat we niet volmaakt zijn, en elkaar de kans geven om dingen te leren. Plato ziet goede relaties dus als verbintenissen waarin mensen elkaar steunen een betere versie van zichzelf te worden.

Meer lezen over mediation? Of op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsletter of via LinkedIn.

coaching
& training ® .Meet

Lanz Organisatie & Advies BV
Van Pallandtstraat 45
NL • 6814 GN Arnhem

+31 (0)6 2096 3032
alex@lanz.org
lanz.org
KvK Arnhem: 50588664
BTW: NL 8228 22623 B01

Proclaimer
LANZ is responsible for the content of this website and does its utmost to display all information correctly and completely. Is something not correct or is something not working properly? Then let me know and send me an email. I would like to search together for a good solution.

Arrow