Perspectief

De meeste mensen willen best veranderen, maar niet veranderd wórden. Begrijpen waarom verandering noodzakelijk is en uit eigen beweging aanvullende kennis, een andere houding of nieuw gedrag verwerven, is veel prettiger en effectiever. 

MirrorMirrorTM kan dit proces ondersteunen. Door de mate van compatibiliteit van denken en doen van mensen in teamverband inzichtelijk te maken. Geanonimiseerd. Gecategoriseerd. Transparant voor alle betrokkenen.

Op één lijn

Samen op zoek gaan naar uiteenlopende perspectieven op beoogde doelen, bevorderlijke processen en gewenst gedrag. Dit blijkt een effectieve insteek te zijn bij het bevorderen van teamontwikkeling. Met MirrorMirrorTM maken wij alle factoren, die

het gezamenlijke krachtenveld beïnvloeden, inzichtelijk. Samen kijken wij naar ieders mogelijkheden om te schakelen en zelf zaken te bepalen. In het begin en gaandeweg. Ogenschijnlijk kleine aanpassingen leiden vervolgens vaak snel tot grote impact.

Fysiek en online

Uitgaan van indicatoren voor uiteenlopende perspectieven. Dit blijkt een effectieve insteek te zijn voor de uitlijning

van teams. Voor zowel bestaande als ook nieuwe teams. Maar vooral voor teams die online samenwerken.

 

Change management support curve
 1. Stap 1
 2. Stap 2
 3. Stap 3
Alex Lanz
Ik ben Alex.
Als LANZ help ik
mensen in organisaties
te bewegen zonder van
hun ankers te raken.

MirrorMirror®  in de praktijk

Aanleiding De binnendienst van een serviceorganisatie split zich steeds zichtbaarder op in twee kampen. Dit gaat niet alleen ten koste van de bedrijfsvoering, maar ook van het werkplezier.

Aanpak LANZ maakt samen met de betrokkenen op basis van persoonlijke waarnemingen van de medewerkers en MirrorMirrorTM afspiegeling een eerste krachtenveldanalyse. Hierdoor worden álle onderwerpen, die er daadwerkelijk toe doen, gestructureerd in kaart gebracht. Hierop volgend inventariseren de deelnemers concrete maatregelen hoe de compatibiliteit in denken en doen verbeterd kan worden.

Resultaat Door hiaten inzichtelijk te maken en stil te staan bij ieders persoonlijke perceptie van de bedrijfsvoering en gewenst gedrag, hebben de medewerkers concrete afspraken kunnen maken. De binnendienst heeft de onderlinge samenwerking gestroomlijnd en gezamenlijk een ontwikkelingsplan gemaakt. Na twee manden de MirrorMirrorTM afspiegeling herhaald en ‘onafhankelijke’ bevestiging gekregen dat de teamontwikkeling op koers ligt.

Benieuwd waar je team op één lijn zit en waar niet? Neem contact op via het onderstaande formulier of bezoek MirrorMirrorTM (Engelstalig)

Contact opnemen

  change
  on the go ® .Afspreken

  Lanz Organisatie & Advies BV
  Van Pallandtstraat 45
  NL • 6814 GN Arnhem

  +31 (0)6 2096 3032
  alex@lanz.org
  lanz.org | changeonthego.org
  KvK Arnhem: 50588664
  BTW: NL 8228 22623 B01

  Proclaimer
  LANZ is verantwoordelijk voor de content van deze website en doet zijn uiterste best om alle informatie juist en volledig weer te geven. Klopt er iets niet of functioneert er iets niet goed? Laat het dan weten en stuur me een mail. Ik zoek dan graag samen naar een goede oplossing.

  Arrow